Friday, February 16, 2007

O´Learys


”Det första man ser när man kliver in på O’learys i Gävle är en rad matchtröjor. Ett svettigt hockeylag från någon b-liga sitter uppradade i baren och tuggar om hur de grupprunkade i bussen på väg till senaste matchen på Säffle is-stadium. Med käftarna fulla av snus beställer de in Vodka-Redbull för att det är så jävla lättdrucket. Bakom baren står tre uberstylade ”bartenders” med de senaste ”punk”- inspirerade kläderna från JC. De tillhör stadens trend-elit och har stenhård koll på vad som var trendigt i stockholm för två år sedan. De har genom sina trendkontakter fått chansen att jobba halvtid på JC och står på dagarna i risiga solbrillor med scarves runt halsen och säljer med överlägsna flin as-balla kläder till 14 åringar som gör uppror mot sina föräldrar. När man beställer en Gin och Tonic frågar de alltid ofelbart ”vad är det i den då?”.
Går man vidare in i lokalen stöter man på ett gäng lönnfeta idioter som spenderat sin veckopeng på Peak Performance skjortor med tillhörande cd-skivor under armarna. De spelar luftgitarr till senaste Pink låten som spelas i högtalarna, för den är ju så jävla grym.
Bredvid fettona står en hop översminkade villastansluder och gör en förvånansvärt bra imitation av polska horor. Den skelögda alfa-honan stirrar på idioterna och tycker att de är så jävla heta och klär sig så jävla snyggt! Oj vilket läckert arsle i de där illasittande dressmanbyxorna! woo! Om man tar sig förbi dessa ångestladdade syner kan man slå sig ned med de avdankade skejtarna i hörnet under storbildsteven och planera illdåd.
Nedervåningen befolkas uteslutande av 14 åriga popsnören och radiohiphopare. Alla tror att De La Soul spelar tromboner och att Jurassic 5 är de första fem låtarna på Jurassic Park soundtracket. Alla hoppar omkring som epileptiska hamstrar när någon skelögd idiot med tandställning snurrar senaste Puff Daddy singeln på det inhyrda turntablet. Gangsta atmosfären är stenhård och alla tycker att Eminem har ”fet streetcred”. Sandtramparna glider omkring i spejsade nikedojjor med plastsnören och uppknäppta linneskjortor.”

No comments: